2005- Bohemios - forumabello_cat

Go to content

2005- Bohemios

Música de Amadeo Vives
Llibret de Guillermo Perrín i Miguel de Palacios

Estrena a Mollet del Vallès (Barcelona).
Teatre Municipal de "Can Gomà" el 23 d’octubre de 2005.

L’Argument
Respecte al seu argument, "Bohemios" s'inspira en la novel·la de Henri de Murger, Scènes de la vie de Bohéme, que també va servir d’inspiració per a les òperes de Puccini i de Leoncavallo, ambdues amb el mateix nom, La Bohème. Encara que la trama no és la mateixa.

L’acció es desenvolupa en una golfa de París, al fons una gran finestra permet veure les teulades. És de nit i està nevant. A l’esquerra una porta connecta amb el replanell d’una escala, al fons del com es veu altra porta. A l’esquerra es veu una estufa apagada i un abric penjat d’una porta. A la dreta altra porta, i prop d'ella, un clau amb un tamboret, més enllà una butaca i diverses cadires. Sobre un velador reposen un munt de llibres i papers. Tot està en desordre. A d’aixecar-se el teló apareix Roberto sentat enfront del clau en actitud de tocar.
Roberto Randel és un músic que està preparant una òpera basada en un text del seu amic Víctor, sense cap esperança d’estrenar-la. El cant d’una veïna, Cossette, molesta contínuament a Roberto ja que repeteix la música que ell compon, el que acaba amb la seva inspiració. Víctor i Roberto es queixen que no tenen gens per a menjar i és quan Marcelo, pare de Cossette, li demana l’abric a Roberto per a assistir a un concert de prova per a la seva filla en el Saló de l'Opera-Comique. AL temps Cossette confessa el seu amor per Roberto a Pelagia, la portera.
En el saló d’artistes de l'Opera-Comique de París es dóna una festa suntuosa. Girard entra assegurant-li a Víctor que la seva llibret deuria anar no amb música de Roberto, sinó d’algun famós, com Auber, a qui assegura conèixer. Víctor va en el seu nom a saludar al cèlebre compositor. Després Girard es troba a Marcelo i Cossette, i els promet protecció, així com a Roberto. Quan es queden sols Girard aconsella a Roberto que posi la seva música no sobre el libreto de Víctor, sinó sobre un text de Scribe, a qui assegura conèixer. Roberto es va a la recerca del cèlebre libretista. Rebutjat per aquest, es troba amb Víctor i ambdós descobreixen les faules de Girard quan aquest, per a sortir del atolladero pretén presentar-los perquè treballin junts. AL final de l’obra, tots feliciten calorosament a Roberto, Cossette i Víctor. Girard anuncia que farà que es extrene l’òpera, fins i tot que influirà en la premsa, però ja ningú ho pren de debò. Els tres artistes saben que a partir d’ara els espera la glòria.

Bohemios - Galeria d'imatges

Bohemios. N 3. Escena y Coro de Bohemios.
Amb Ramón Rodríguez, Júlia Farrés-Llongueras, Antonio Casellas.
Teatre "La Unió" de Sant Cugat del Vallès. Novembre de 2006.

Bohemios. N 6. Concertante y final. 
Amb Sergi Bellver, Júlia Farrés-Llongueras, Ramón Rodríguez.
Teatre "La Unió" de Sant Cugat del Vallès. Novembre de 2006.

Fitxa Tècnica

Interpretada en els papers principals per:

Personatges

Veu

Interpretes

Cossette

Soprano

Júlia Farrés Llongueras

Roberto

Tenor

Sergi Bellver

Victor

Tenor

Ramón Rodríguez

Juana

Soprano

Isabel Cano

Cecilia

Soprano

Núria Climent

Girard

Tenor còmic

José Antonio Pinedo

Pelagia

Tiple Còmica

Carme Andrés

Marcelo

Tenor Còmic

Àlvar Yañez

Bohemio

Baríton

Antonio Casellas

i la coral, grup escènic i orquestra titular de la companyia

Direcció musical

Jordi González Vérgel

Direcció escènica

Maribel Alcarria

Disseny Vestuari

Carmen Andrés

Disseny Escenografía

Jesús Rodríguez Santos

Coordinació general

Forum Abelló, AMSM.

Back to content