2023- La del Soto del Parral - forumabello_cat

Go to content

2023- La del Soto del Parral

Cartel de La del Soto del Parral
Música de R. Soutullo i J. Vert
Llibret de Luís Fernández i Anselmo C. Carreño
Estrena a Mollet del Vallès  (Barcelona)
Teatre Municipal de "Can Gomá" el 16 d'abril de 2023


La del Soto del Parral és una sarsuela en dos actes, dividits en tres quadres, amb llibret de Luis Fernández de Sevilla i Anselmo C. Carreño i música de Reveriano Soutullo i Juan Vert Es va estrenar al Teatre de "La Latina" de Madrid el 26 d'octubre de 1927, aconseguint un èxit tan ressonant que el 15 de desembre del mateix any es representa també al Teatre Apolo per una llarga temporada .
El llibret d'aquesta sarsuela segueix els patrons normals dels drames rurals, demostrant la bona feina dels escriptors, en crear un quadre ple de costumisme i color local, alhora que està ambientat a Segovia, el lloc natal d'uns dels llibretistes, Anselmo C. Carreño.
Pel que fa a la part musical, aquesta és la segona sarsuela dels mestres Soutullo i Vert, que assoleix un gran èxit, amb la qual comencen a obtenir reconeixement, després de l'estrena d'una de les primeres col·laboracions, "La leyenda del beso". En aquesta obra s'allunyen de l'ambient d'opereta que predominava en el seu treball anterior per acostar-se al costumisme rural, creant una partitura de grans vols lírics, amb certes influències del verisme italià, que havia anat agafant auge, sense que per això perdi l'esperit espanyol que impregna tota l'obra.
També es pot observar una gran saviesa en l'orquestració, on es pot apreciar el gran sentit simfònic que posseeix aquesta obra, allunyant-se de la línia tradicional i seguint el camí que al principi havia marcat Usandizaga amb la seva obra "Las Golondrinas".

L'acció de "La del Soto del Parral" transcorre a un petit poble de Segovia, a mitjans del segle XIX. On la intriga i la gelosia aconsegueixen gairebé destrossar el matrimoni de l'Aurora i el Germán, ja que per guardar un secret que ell creu inconfessable, en Germán perd l'amistat del seu amic de l'anima, en Miquel, que no pot suportar-ho i crea la confusió que porta l'obra a una situació dramàtica. Afortunadament, gràcies a la intervenció del Tio Sabino, tot s'arregla feliçment al casament de la Catalina i el Damián.

Música 4_Ronda de los Enamorados<br />Fòrum Abelló, amsm. La del Soto del Parral. Teatre Municipal "Can Gomà" de Mollet del Vallès. Abril de 2023.<br />

La del Soto del Parral. Música 4. Ronda de los Enamorados

Música 6_Coro de la Consulta<br />Fòrum Abelló, amsm. La del Soto del Parral. Teatre Municipal "Can Gomà" de Mollet del Vallès. Abril de 2023.<br />
La del Soto del Parral. Música 6. Coro de la Consulta
Fitxa Tècnica
Interpretada en els papers principals per:
Personatge                
Veu
Interpretes
Aurora
Soprano
Cristina Escolà
Germán
Baríton
Alberto Cazes
Miguel
Tenor
Josep Lluís Blanch
Catalina
Tiple Cómica
Laura Jara
Damián
Tenor Cómico
Josep Lluís González
Tio Sabino
Tenor Cómico
Paco Barranco
Tio Prudencio

Rafa Miralles
Direcció musical
Xavier Dolç
Direcció escènica
Paquita Santisteban
Disseny Vestuari
Rafató Teatre
Disseny Escenografia
Rafató Teatre
Coordinació general
Manuel Padillo
Back to content