2015- La Parranda - forumabello_cat

Go to content

2015- La Parranda

La Parranda

La Parranda

Música de Francisco Alonso
Lletra de Luis Fernández Ardavín

Estrena a Mollet del Vallès (Barcelona).

Teatre Municipal de "Can Gomà" el 29 novembre 2015.  


El Argument


L'acte I es desenvolupa en un pati de terrissaire, a Múrcia. L'escena s'inicia amb un cor de camperols i camperoles que festegen la primavera. A continuació se'ns presenten personatges: Manuel, l'amo del taller de terrisseria està enamorat d'Aurora, treballadora el passat enigmàtic l'envolta de misteri. Ella, de caràcter retret, compta amb l'amistat de dos treballadors, Carmela i el seu nòvio «El Retrasao». També és admirada per Miguel, un altre terrisser que estima en silenci a Aurora.
 
En un dia de festa, Miguel i Aurora es queden a treballar i Miguel li declara el seu amor, escena que interromp l'arribada de Manuel, amb pretensions no molt honrades. Això obliga l'enamorat Miguel a sortir en defensa d'Aurora i només la intervenció de Carmela i «El Retrasao» eviten la sang. Per aquesta causa Miguel i Aurora són acomiadats. Però Manuel, que no vol que Aurora abandoni el poble, recorre a Cuco, vell drapaire amic d'embolics perquè la convenci i l'ajudi a descobrir el seu passat amb el desig de venjar-se d'ella.
 
En l'acte II, Miguel, ja ric pagès, es disposa a celebrar el seu casament amb Aurora. Aquesta, amb algunes mosses, es dedica als preparatius; canten cançons picaresques sobre els deures de la dona casada. Manuel  intenta impedir les noces, però quan tracta de recórrer a Cuco s'adona  que aquest s'ha posat també de part de la jove parella. Es realitza les noces, i Manuel s'allunya meditant la venjança.

El  secret del passat d'Aurora es devia al fet que havia estat casada amb  un home que el dia del casament va cometre un crim i va ser condemnat a  presó. Enmig  de l'alegria de l'enllaç, s'interromp la celebració quan es presenta  Manuel acompanyat de la força pública i deté l'esposa, tot i els  esforços de Miguel. Aurora relata públicament el seu cas i, tot i que el sacerdot  insisteix que l'enllaç és legal, ja que Aurora té dispensa eclesiàstica,  l'autoritat es porta presa a Aurora.

En l'acte III Miquel, sumit en la desesperació, rep la visita de Manuel, qui li confessa el seu penediment. Al mateix temps arriba la notícia que el pres ha mort, de manera que cessen els obstacles a la felicitat de la jove parella.

La Parranda - Galeria d'Imatges
2015_La Parranda_N 06_Nocturno, rondalla y canto a Murcia.<br />Fòrum Abelló, amsm. La Parranda. Teatre Municipal "Can Gomà" de Mollet del Vallès. Noviembre de 2015. Con Cristobal Viñas y Àlvar Yañez.

La Parranda. N. 6. Nocturn, rondalla i cant a Múrcia.

Amb Cristobal Viñas i Àlvar Yañez.
Teatre Municipal "Can Gomà" de Mollet del Vallès. Novembre de 2015.

2015_La Parranda_N 09_Concertante. Fòrum Abelló, amsm. La Parranda. Teatre Municipal "Can Gomà" de Mollet del Vallès. Noviembre de 2015. Con Núria Lamas. Cristobal Viñas, Joan Garrido.<br />

La Parranda. N. 9. Concertant
Amb Núria Lamas. Cristobal Viñas, Joan Garrido.
Teatre Municipal "Can Gomà" de Mollet del Vallès. Novembre de 2015.

Fitxa Tècnica

Interpretada en els papers principals per:

Personatges

Veu

Intèrprets

Aurora

Soprano

Núria Lamas

Miguel

Baríton

Cristobal Viñas

Retrasao

Tenor còmico
Joan Garrido

Carmela

Tiple còmica

Cristina Gómez

Don Cuco

Tenor còmico

Ramón Rodríguez

Manuel


José del Pino

Padre Vicente

Pepín Villarrazo

Sabelotodo

Paquita Maspons

Padrino
José Antonio Montero

Juez

Francesc Gendrau

con la Coral de Fòrum Abelló, amsm.

Direcció musical

Daniel Pérez  

Direcció escènica  

Joan Garrido

Vestuari

Rafató Teatre

Decorats

J. Gracia

Disseny Cartell Jesús Mª. Rodríguez

Coordinació general

Manuel Padillo

Back to content